sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Pimu toivottaa kaikille hyvää Joulua ja onnea vuodelle 2013!



Joulu on pian täällä!




En saanut lisättyä kuvia kännykälläni niin tässä nyt kuvakollaasi vielä ennen Joulua. Tuleekin oikein reissu! Ensin sukulaisten kanssa ja Tapaninpäivänä sitten Tahkolle tahkoilemaan. 

 Tykkäsivät uudelleen verhoillusta sohvastani



 Nasu kävi suihkussa...
 Äitin oma vahti <3

 Ainutkertaisesti nakottavat istua kiltisti aloillaan
 Pimu on valloittanut hienon Marokon koristetyynyn
 Ja Nasu on puruluiden valtiatar
 Nasu maastoutuu


sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Joulun odotus

Kirjoittelen tämän päivityksen kännykälläni sattuneesta syystä. Pimu löysi kannettavan läppärini virtajohdon ja se ilmeisesti maistui superhyvältä, koska oli purrut sen sitten täysin rikki. Ei auttanut muuta kuin tilata 80e maksava uusi johto Applelta. Sitä odotellessa siis. Onneksi ei ollut johto seinässä. Muutenkin tuntuu nyt kaikki muu paitsi omat lelut kelpaavan pureskeltavaksi. Olen joutunut suihkuttelemaan tuota pahanmakuiseksi tekevää ainetta joka kulmaan. Ei ollut ainakaan huono ostos. Koirat tykkäävät ottaa painia joka päivä vain enemmän ja enemmän. Alkaa muutenkin pikkuhiljaa olla aika selvää, että Nasu on pomo. Ihana miten ovat sopeutuneet tytöt toisiinsa. Loppuun vielä pari kuvaa!

maanantai 10. joulukuuta 2012

Vastauksia ja kymysyksiä vol.2

Ja jatkoa näille pohdinnoille. Lisää koirahaasteista löytyneitä kysymyksiä.

1. Onko koira ollut juuri sellainen kuin olet odottanut?
Pimu: Odotin että saisin Pärpylistä sylikoiran. Ei tapahtunut. Hörhöilyä osasin odottaa ja siinä on Pimu lunastanut kyllä odotukset. :D Muuten minulla ei sinällään ollut hirveästi odotuksia. Pimu on ihana se on ollut tärkein odotus.
Nasu: Nasun odotin olevan vähän reippaampi. Kuitenkin hyvä, että se tuntuu reipastuvan päivä päivältä enemmän. Nasu on ollut kyllä juuri sellainen koira, minkä halusin.

2. Jos koirasi olisi ihminen, minkä ammatin hän valitsisi?
Pimu: Pimu olisi varmaan ammattihuijari, joka murskaisi mennessään kaikkien sydämet ja siirtyisi seuraaviin kuvioihin taakseen katsomatta.
Nasu: Jokin hoiva-alan ammatti sopisi Naspelle. Esimerkiksi lähihoitaja tai sitten joku muu ihmisläheinen työ.

3. Mikä kodin ulkopuolinen paikka on koirasi lempipaikka?
Pimu: Kasvattajan luona tai koirapuisto. Joku paikka missä on paljon leikkikavereita.
Nasu: Ex-omistajan luona varmaankin.

4. Kuka on koirasi paras leikkikaveri lauman ulkopuolelta?
Pimu: Kasvattajan Hani
Nasu: Ex-omistajan Hugo

5. Mikä on suurin tihutyö, minkä koirasi on tehnyt?
Pimu: Tuhosi minun hienon virkatun mattoni
Nasu: Pissinyt sänkyyn

6. Millaisia ovat koirasi lempilelut?
Pimu: Kaikki mistä roikkuu jotain ulokkeita tai sellaiset jutut, joita voi silputa
Nasu: Pallot

7. Mikä on koirasi pahin tapa?
Pimu: Karkailu, jos yhtään herpaantuu ulkona ja pääsee livahtamaan
Nasu: Se pissiminen...

8. Onko jotain rotua, minkä haluaisit omistaa, mutta et voi ottaa?
Joku massiivinen rotu esim rotikka tai tanskan doggi. Oisi komeita koiria, mutta minun koulutustaidoillani, tilan puutteella ja rahatilanteella sellaisia ei voisi pitää ainakaan nykyään.

9. Mitä tykkäät eniten tehdä koirasi kanssa?
Leikkiä, seurata niiden touhuilua, hemmottelu.

10. Montako koiraa on sopiva määrä?
Juuri niin monta kuin on kykenevä hyvin huolehtimaan. Itselleni kaksi on oikein passeli, koirilla on lauma ja kunnon leikkikaveri, ei tarvitse olla yksin, mutta minulla ei mene kaikki aika koirista huolehtimiseen ja rahat pala vaan koirailuun ja tila ja hermot ei lopu kesken.

11. Missä näet koirasi ja itsesi viiden vuoden päästä?
Varmaankin elelemässä vähän isommassa laumassa mahdollisesti muiden koirien, kissojen ja ihmis(t)en kanssa. Toinen mielikuva on että asustellaan tässä samassa paikassa, mutta minulla on kunnon duunit tai opiskelut.

12. Suurin tavoitteesi koiriin liittyen?
Haluan kouluttaa ne mallikelpoisiksi. Nasun kanssa agilityn harrastaminen, Pimun kanssa mahdollisesti muutamassa näyttelyssä pyörähtäminen ja pennutus.

13. Mitä muuttaisit itsessäsi koiranomistajana?
Olisin johdonmukaisempi ja jämerämpi. Annan turhan helposti periksi. Lenkkeilisin useammin. 

14. Mikä saisi sinut luopumaan koirasta?
Paha allergia, asunnottomuus, muu vakava sairaus.

BLOGGAUKSESTA

1. Mietitkö blogisi aiheita, vai syntyvätkö ne hetken mielijohteesta?
En koskaan miettimällä mieti. Usein saan päähäni jonkun jutun, josta sitten jossain vaiheessa blogissa kirjoitan. Useimmat postaukset on syntyneet täysin tajunnan virtana kertoillessani kuulumisia. Olen sitä paitsi huono kirjoittelemaan asiapitoisia artikkeleita. Pakina tai muu humoristinen kannanotto voisi onnistua hyvän aiheen sattuessa kohdalle. Voisin ihan kokeilla blogitekstien aiheiden miettimistä etukäteen. Ehkä siten saisin päivitettyä blogia useammin.

2. Mikä on parasta bloggauksessa?
Koirien touhuihin syventyminen, asioiden kertaaminen ja ikuistaminen. Pidän myös blogin visuaalisen puolen suunnittelusta ja päivittämisestä. Uuden oppiminen. 

3. Miksi aloitit bloggaamisen?
Minulla on ollut jo aiemmin enemmän ja vähemmän aktiivisia blogeja, joten olen päässyt bloggauksen makuun. On mukavaa kirjoitella muuallekin kuin pöytälaatikkoon. 

Vastauksia ja kymysyksiä

Törkeästi kopioin tämän haasteen jostain koirablogista ja vastailen nyt kysymyksiin.



1. Mikä sai sinut valitsemaan juuri hänet? Miksi juuri tämä koira?
Pimu: Näin Pimusta ilmoituksen tori.fi sivulla. Kuvassa Pärpä näytti aivan syötävän suloiselta ja kasvattaja ei asunut turhan kaukana. Pimu oli ainoa pentu, joten sinällään valinta oli helppo. Nähdessäni Pimun ensimmäistä kertaa livenä olin myyty samantien.
Nasu: Nasun löysin Apulan kautta. Laitoin ilmoituksen, että haen kaveria pikkukoiralle. Nasun silloinen omistaja ottikin minuun yhteyttä. Nasu asuikin kovin lähellä ja mennessäni katsomaan Nasua ensimmäisen kerran olin jälleen kerran ihastunut ikihyvikseni. Nasu lähtikin mukaani samoin tein.

2. Miten päädyit rotuusi?
Pimu (kleinspitz): Olin ensin ajattelut hankkivani terrierin. Pyörittelin monia vaihtoehtoja mielessäni. Ratkaisevimpia ominaisuuksia haluamassani koirarodussa olivat koko, ihmisläheisyys ja koulutettavuus. Toivoin myös sylikoiraa, mutta ainakaan vielä ei Pimusta ole sitä puolta löytynyt. Klainiin päädyin sitten sen koon, söpöyden ja koulutettavuuden perusteella. Tein myös muutamia koiratestejä jotka ehdottivat minulle mm. klainia.
Nasu (papillon): En oikeastaan koskaan ole haaveillut perhoskoirasta. Minulla oli tiettyjä ennakkoluuloja rotua kohtaan. Kun sitten Nasua kuitenkin kävin katsomassa heitin kaikki ennakkoluulot romukoppaan. Suloisempaa ja kiltimpää koiraa saa hakea! 

3. Tuleeko laumaasi vielä tulevaisuudessa erirotuista koiraa? Mikä rotu?
Hyvin todennäköistä. Nyt kuitenkin kaksi koiraa on oikein passeli määrä. Kun tytöistä aika jättää tulen varmasti hankkimaan muunkin rotuisia koiria. Haaveilen edelleen terrieristä (norwich, norfolk, westi tai cairn). Jos suurempi kokoisen ottaisin olisi se varmaankin collie tai isovillakoira.

4. Jos koirasi olisi joku julkisuudenhenkilö, kuka hän olisi? Miksi?
Pimu olisi joku pieni ja pippurinen. Kelly Osbourne varmaan (jolla käsittääkseni itsellään on pomeranian).
Nasu olisi joku kuuluisa diiva, joka tykkää nauttia elämästään ja hemmotella itseään. Heitetään vaikka 
Mariah Carey. :D

5. Kummallisin asia / elintarvike mitä koirasi haluaa syödä?
Pimu: olut, omenasiideri ja tavallinen lonkku maistuu. :D
Nasu: kaikki mitä lattialta löytyy, ja menee kurkusta alas

6. Jos koirasi olisi ihminen, millainen olisi hänen pukeutumistyylinsä? Lisää kuva.
Pimu

Nasu
7. Mikä on koirasi lempiasia koko maailmassa?
Pimu: Kun tulee vieraita (ihmisiä tai koiria) ja pääsee leikkimään niiden kanssa
Nasu: Kun saa lötkötellä minun sylkyssä ja saa pusuja ja rapsutuksia ylettömästi

8. Kumpaa vanhempaansa koirasi muistuttaa enemmän? Millä tavalla?
Pimu: Pimun isästä olen nähnyt vain kuvan, mutta luulen että Pimu on tullut äitiinsä muutenkin kuin ulkonäöltään ja pienikokoisuudeltaan. 
Nasu: Nasun vanhempia en ole nähnyt edes kuvassa.

9. Millaisia pentuja koirasi jättäisi? Olisiko koirasi hyvä valinta jalostukseen?
Pimu: Yhtä hulluja ja höperöitä. Luulisin, että oikean puolison kanssa Pimun pennuista tulisi yybersöpöjä ja sosiaalisia.
Nasu: Kilttejä ja ihmisystävällisiä

10. Kuva, joka kuvastaa parhaiten koirasi ajatuksenjuoksua.
Pimu

Nasu

11. Mitä koirasi vihaa ylikaiken maailmassa?
Pimu: Selälleen kääntämistä ja kastumista
Nasu: Yksin jäämistä

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Uusi koti uudet kujeet

 Uudet kaverit
 Nasu tuli meille 
 Nukutti
 Virkkasin ite!
 <3



Pari kuukautta vierähtänyt ja kaikkea kivaa on tapahtunut. Tämä kööri muutti uuteen kotiin joulukuun alussa! Nyt on koiruleillakin ihan ikioma kämppä missä telmiä ja temmeltää. Uusi asunto onkin oikein hyvällä paikalla; meillä on oma pieni piha, mihin olen viritellyt koissuille juoksunarun. Toivon, että tästä olisi apua sisäsiisteyongelmiin, koska etenkin Pimulla tuntuu olevan niin hurjan pieni rakko, että tunnin välein tarvitsee käyttää sitä ulkona. Nyt koirat saa nopeasti pihalle, ettei pisu ehdi tulla sisälle. Tuntuu vähän epäonnistuneelta, kun en ole saanut koiruleita opetettua vielä sisäsiisteiksi. No yritän parhaani.

Koirat on kotiutuneet hyvin ja kämpältä on matkaa 50 metriä lenkkipolulle. Ihan omassa rauhassa saadaan olla. Muutenkin on ollut paljon rauhallisempaa ja hurtat haukkuu paljon vähemmän, kun ei jatkuvasti käy trafikki ja naapurin ääniäkin kuuluu harvoin.

Nasu ja Pimu ovat tottuneet toisiinsa oikein hyvin. Alkuun vaikutti vähän siltä, että Nasua ärsyttää Pimun jatkuva härnääminen. Onneksi Nasu kuitenkin pääsee aina karkuun sohvan selkänojalle, jos sitä alkaa liikaa ärsyttää Pimun sekoilu. Muutenkin koirat ovat kuin yö ja päivä. Pimu on hurjan energinen ja utelias, avoin uusille ihmisille ja koirille. Nasu taas on hitaasti lämpiävä, mutta siitä saa kyllä oivallisen kaverin kun antaa sen tutustua rauhassa. Nasu on myös se sylikoira. Pimu ei viihdy ainakaan minun sylissäni juurikaan, mutta Nasu on koko ajan tunkemassa. Jokaisella tuntuu olevan aina suosikkinsa parivaljakosta, koska koirat ovat niin erilaisia!